Locatie

Pak een kaart van Spanje erbij en zoek in het zuiden, in Andalusië, een groot bergketen Sierra Nevada. De zuidelijke kant van dit gebergte geniet van het middellandse zee-klimaat. De dorpjes die zijn ontstaan aan deze kant van Sierra Nevada dragen de naam Las Alpujarras. Er is Alpujarra Granadiense dat bij de provincie Granada hoort en Alpujarra Almeriense, provincie Almería. Wij wonen in het dorpje Válor, dat hoort bij de provincie Granada, maar Almería is dichterbij. De lessen worden gegeven in Válor en Yegen, dat 5 kilometer van Válor ligt. Yegen ligt op 1100 meter boven het zeespiegel, Válor op ongeveer 900. Válor is op circa 10 minuten autorijden van Yegen, daar hebben we een restaurantje gevonden met laminaatvloer, iets wat zeer zeldzaam is in Spanje. We willen daarom de dagelijkse lessen daar organiseren.

Data

Week 19 van 2024. Vanaf zondag avond 5 mei t/m vrijdag 10 mei, opties om de weekenden voor en na erbij te boeken (verblijf). De laatste les is op vrijdag. We zouden het leuk vinden om zaterdag met de groep naar Granada te gaan, de beroemde Alhambra te bezichtigen (entree niet in de prijs opgenomen) en ’s avonds naar een milonga te gaan. Dat is optioneel. Wil je graag meedoen, geef het door bij het reserveren. Zaterdag zou je dus overnachten in Granada, de laatste nacht is niet inclusief, maar we gaan op zoek gaan naar leuke en betaalbare opties.

Maestros

Toine en Monique uit Arnhem dansen al meer dan 30 jaar de Argentijnse tango. Ze zijn behalve sierlijke dansers ook bekwame docenten die zich blijven ontwikkelen. Je kunt ze regelmatig vinden op dansvloeren in Nederland en Europa, alsook in Buenos Aires.
“De Tango gaat niet om pasjes en figuren, het gaat om het contact, de muzikaliteit en improvisatie. Het plezier in het dansen staat voorop!”

Meer over Monique en Toine is te vinden op hun website: www.terrestretango.nl

Prijzen

650 euro per persoon. In de prijs is opgenomen:
* verblijf (op basis van een 2p kamer of 4p appartement)
* drie maaltijden per dag (exclusief drankjes)
* 5 yogalessen
* 9 tangolessen
* avond met live muziek
* wandelingen (met of zonder gids)
* woensdag: uitstapje naar de zee
Vervoerskosten worden hier niet bij inbegrepen.

Logistiek

Het beste is om met Transavia van Rotterdam airport naar Almería te vliegen. Vanuit Almería is het vervolgens nog 1 uur 20 minuten autorijden naar Válor. Andere opties zijn Málaga (op 2,5 uur rijden) of Granada (1 uur en 50 min).

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om vanuit Nederland te rijden met je eigen vervoer. Reken daarvoor zeker drie dagen per reis.

Kom je met een vliegtuig, dan adviseren wij een auto te huren (tip: je zou dat samen met een ander stel kunnen doen). Het is niet alleen voor de heen- en terugweg van het vliegveld handig, maar ook om te kunnen bewegen tussen Válor en Yegen, uitstapjes te kunnen doen, bijvoorbeeld naar de zee of naar Granada. Het is maar 6 kilometer lopen van Yegen naar Válor, maar we zijn hier in de bergen!

Programma

We beginnen zondag 5 mei ’s avonds met een kennismaking en de eerste les in El Rincón de Yegen. Maandag t/m vrijdag ochtend is er een les van Toine en Monique in het gezellige kleine restaurant/café in Válor, Aben Humea.
Aansluitend is er een lunch (met vegetarische opties) en een middag vrij om te ontspannen, wandelen, zwemmen of een uitstapje maken.
De avondlessen zijn gepland bij El Rincón in Yegen, waar we dan aansluitend kunnen eten, nadansen en mixen met de locals.
Woensdag middag en avond is vrij, wie wil kan dan een uitstapje maken naar de zee.
Als afsluiting organiseren wij op vrijdag 10 mei, samen met de gemeente Válor, een milonga op het dorpsplein.

Eten en drinken

We zullen afspraken maken met de eigenaren en koks van El Rincón en Aben Humea voor een lekkere en gezonde ontbijt, lunch en avondeten. Ze werken graag mee en hebben inmiddels ervaring met ons!

Verblijf

In Yegen hebben wij een prachtige verblijfsaccommodatie, El Rincón de Yegen. Wij hebben een afspraak met de eigenaren, dat zij de appartementen voor jullie als ’tangueros’ beschikbaar stellen. Er is daar een restaurant op de begane grond, een buitenterras en ook een zwembad. Vanuit het dorpje is er prachtig uitzicht naar de vallei en de zee laat zich met helder weer ook zien.

Tip: boek de weekenden erbij 😊, geef dat aan ons door als je je aanmeldt en ook of je mee gaat naar Granada op zaterdag 11 mei.

Wat kun je verwachten en wat niet

Niet: all inclusive, geen luxe, niet altijd houten vloer om te dansen, niet altijd mayo bij de friet

Wel: gezelligheid, laagdrempeligheid, kleine groep (maximaal 7 paren), ervaren en gezellige docenten en organisatoren, flexibiliteit om programma aan te passen naar omstandigheden en wensen.

Kijk op de Blog-pagina voor foto’s van de eerste editie in 2023!

Voor wie?

Middel- en gevorderde tangodansers. Sportieve, actieve, nieuwsgierige mensen die graag nieuwe landen/ streken ontdekken en open staan voor andere cultuur. Houd je van rust en natuur, dan ben je hier op het goede adres. Houd je meer van de gezellige drukte van een stad of wil je elke dag aan het strand liggen? Dan zou je verder moeten zoeken. Je moet ook goed ter been zijn en in een redelijke conditie. Bergschoenen zeker meenemen!

Aanmelden en info

emicka.sindelarova@gmail.com of bel Ema: +31 647 37 68 20